Soccer Match

Forskning

VARFÖR SKA JAG SOM IDROTTARE TRÄNA HJÄRNAN?

Forskning visar att det inte bara är kroppen som stärks när man tränar en fysisk aktivitet utan även våra hjärnor verkar gynnas och detta kan man se tydligt hos idrottare. För att kunna utöva en lagsport på hög nivå behövs inte bara en vältrimmad kropp men också en välfungerande tankeförmåga. En spelare behöver ständigt bearbeta information om var övriga spelare befinner sig, kunna förutse möjliga händelseutvecklingar, uppfatta mönster, reagera blixtsnabbt och fatta strategiska beslut i en handvändning.

HELHETSSYN PÅ TRÄNING MED EFFEKT PÅ HJÄRNA OCH MUSKLER

För idrottare är det förstås en självklarhet att träna fysiskt för att kunna prestera och genomföra de motoriska handlingar som krävs inom just den idrotten. Det är däremot inte lika vedertaget att träna på de kognitiva funktioner som också är avgörande för prestationen. För att kunna utöva en lagsport på hög nivå behövs inte bara en vältrimmad kropp men också en välfungerande tankeförmåga. En spelare behöver ständigt bearbeta information om var övriga spelare befinner sig, kunna förutse möjliga händelseutvecklingar, uppfatta mönster, reagera blixtsnabbt och fatta strategiska beslut i en handvändning.

FOTBOLLEN GÅR VÄLDIGT SNABBT IDAG OCH OM DET ÄR NÅGOT DU BEHÖVER FOKUSERA PÅ SÅ ÄR DET FYSIKEN.​

All utveckling kräver ansträngning. Det är en grundläggande förutsättning för att utvecklas och bli bättre, att man tar i och anstränger sig. Det betyder inte att man ska träna så mycket att man skadar sig eller att man ska träna så att det gör ont. Men om man vill bli bättre ska det kännas efteråt. Sköntont kallar vi det. Eller träningsvärk..

Neurotracker

NeuroTracker™ är ett datoriserat hjärntränings-program där användaren får utmanas till att hålla koll på bollar som rör sig i ett 3D-utrymme. Användaren har 3D-glasögon på sig och svårighetsnivån regleras genom att bollarna rör sig inder tiden som man ska hålla koll på dem.

Screenshot 2020-11-09 at 15.47_edited.jpg